Bewaaradvies

Verse vis

Vis is een echt natuurproduct en is dus erg kwetsbaar. Het is van belang om vis niet te lang te bewaren. Zo blijft de smaak en structuur van de vis optimaal.

Als je verse vis koopt bij ons, dan is het belangrijk om zo goed als mogelijk is koel te houden. Gebruik dan ook een koelbox of -tas. In onze winkel kunt u een koeltas kopen. Zodra u thuis bent, plaats de vis direct in de koelkast totdat u de vis gaat eten. Het beste kunt u verse vis dezelfde dag nog eten. Als dat niet lukt, dan is de vis nog maximaal 2 dagen goed te houden in de koelkast. Gebruik dan wel de groentelade. Dit is namelijk het koudste gedeelte van de koelkast.


Invriezen van verse vis

Wilt u de vis toch invriezen, spoel deze dan af en dep droog. Verpak de vis in de porties die handig voor u zijn. Magere vissoorten (schol, schar, e.d.) zijn tot wel 6 maanden houdbaar, terwijl de vettere vissoorten (zalm, paling, e.d.) maximaal 3 maanden houdbaar zijn. Het is beste is om elke vissoort maximaal 3 maanden te bewaren. Voor het ontdooien legt u de bevroren vis in de koelkast of houd deze onder koud stromend water. Wilt u de vis gebruiken in een ovenschotel of stoofpot, dan hoeft deze niet ontdooid te worden.


Diepvries vis

Het is van belang om diepgevroren vis snel weer in te vriezen. Door het ontdooien kunnen er ijskrijstallen op de vis komen, waardoor de vis uitdroogt. Magere vissoorten (schol, schar, e.d.) zijn tot wel 6 maanden houdbaar, terwijl de vettere vissoorten (zalm, paling, e.d.) maximaal 3 maanden houdbaar zijn. Het is beste is om elke vissoort maximaal 3 maanden te bewaren. Voor het ontdooien legt u de bevroren vis in de koelkast of houd deze onder koud stromend water. Wilt u de vis gebruiken in een ovenschotel of stoofpot, dan hoeft deze niet ontdooid te worden.


Mosselen

Onze verse mosselen bewaart u in de koelkast. Onze vers verpakte mosselen uit de winkel zijn maximaal 2 dagen houdbaar in de koelkast. De vacuümverpakte mosselen in bak zijn gevuld met een speciaal mengsel, waardoor deze langere tijd bewaart kunnen worden. Ga altijd uit van de houdbaarheid op de verpakking. Bewaar deze mosselen ook in de koelkast.


Oesters en andere schelpdieren

Onze verse oesters en scheldieren zoals kokkels, vongole, palourdes en alikruiken zijn prima houdbaar in de koelkast. Ga altijd uit van de houdbaarheid op de verpakking.


Groentes

Onze verse groenten zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Zeekraal en lamsoor moeten in een lichtvochtige handdoek bewaart worden.