Recepten

Boodschappen
4 schollen
7 el olijfolie
125 g magere spekreepjes
600 g witlof, in partjes
1 el honing
2 el tijmblaadjes
RECEPT GEBAKKEN SCHOL MET ZOETE WITLOF
Schol met witlof is een heerlijk combinatie. Als je witlof bakt, krijgt deze een lichtzoete smaak. Lekker met zoute spekjes en op de graat gebakken schol.
H O O F D G E R E C H T
4 P E R S O N E N
M I N D E R D A N 3 0 M I N U T E N
B E R E I D I N G
1. Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min. knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
3. Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min., keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min. gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.
Lekker met gekookte (nieuwe) aardappelen.
Print recept
Deze pagina delen
met vrienden